Használj LED égőt ha spórolni akarsz….. 

Saját történetem. Családi házban élek feleségemmel gyermekünkkel, gondolom nem kell mondani gyermek mellett amerre megyünk minden helyiségben égnek a villanyok, azt már tudja hol lehet felkapcsolni, de arra még nem jött rá, hogy ugyan ott, le is lehet kapcsolni.
Késő őszi esténként nem egy este előfordult, kedvenc sorozatom nézése közben csak-csak felkellett kellenem a kényelemes kanapémból és menni egy kört a lakásban lekapcsolgatni a villanyokat, a problémát egyszerűen megoldottam.
Voltak olyan helyiségek ahol kompakt, és voltak olyan helyiségek ahol halogén izzók biztosították a megfelelő fényt, ez általában meghozta a maga gyümölcsét az áramszolgáltató éves elszámolójában, aminek persze senki nem örült. 
Elkezdtem érdekelődni a LED világitás felé majd rátaláltam egy UltraTech nevű márkára, ez is kínai termék mind a nagy led világmárkák szinte mindegyike vagy éppen a „no name” kategória led izzói, de ami nem kínai az már hamis. Nem bonyolódtam bele a különböző  fizikai és fénnyel kapcsolatos mértékegységekbe és fogalmakba, mivel a LED égők csomagolásán feltüntetésre kerültek, mivel lehet kiváltani egy normál E27-es foglalatú hagyományos izzót.

Én így választottam ki a megfelelő LED égőket.

Készítettem egyszerű rajzot az lakóépületen belül található helyiségekről, szobák, közlekedő, konyha, étkező, fürdőszoba.

Tudtam a belmagasság az 240 cm, illetve a helyiségek ahová a led izzók kerülnek mindenhol mennyezeti lámpatestekbe fogom helyezni.
Következő lépésként szépen elkezdtem felírni milyen normál izzókat, kompakt izzókat használok jelenleg, majd pedig kiválasztottam a megfelelően led izzót, és lám csodát nem volt rossz a választás. 
Jó tanácsként csak annyit, hogy egy egyszerű rajzzal már tök primitív módon meglehet határozni kinek és milyen teljesítményű led izzóra van szüksége az adott helyiségben. Egyébként ezt a szisztémát akár egy helyiségre is lehet szűkíteni, jó rajzolgatást..

led_izzo_vásárlásizzovalasztas